TwainSetImageLayout: TWCC_BADPROTOCOL

Discussions about TWAIN & WIA scanning in GdPicture.NET using GdPictureImaging.
Post Reply
ctn
Posts: 57
Joined: Thu Dec 04, 2008 6:20 pm

TwainSetImageLayout: TWCC_BADPROTOCOL

Post by ctn » Mon Jul 27, 2009 4:54 pm

Hi

I m using plustek OpticSlim500 scanner and sometimes I do get this during TwainSetImageLayout.

This is my error message:
scanningSetRegion(left=0, top=0, right=8.26, bottom=11.69): default scan region (inches) could not be set: defaultLeft=0, defaultTop=0, defaultRight=8.5, defaultBottom=5.509994. TwainGetLastResultCode=TWRC_FAILURE, TwainGetState()=TWAIN_TRANSFER_READY, TwainGetLastConditionCode=TWCC_BADPROTOCOL
My code look like:

Code: Select all

public void scanningSetRegion(double left, double top, double right, double bottom)
{
	...
	...
	
	if((left < right) && (top < bottom))
	{
		if(_gdTwain.TwainSetImageLayout(left, top, right, bottom))
		{
			_logger.logDebug("scanningSetRegion(left={0}, top={1}, right={2}, bottom={3}): set region has been done.", left, top, right, bottom);
			_regionLeft = left;
			_regionTop = top;
			_regionRight = right;
			_regionBottom = bottom;
		}
		else
		{
			_logger.logWarning("scanningSetRegion(left={0}, top={1}, right={2}, bottom={3}): set default region has been done.", left, top, right, bottom);
			if(!_gdTwain.TwainSetImageLayout(_defaultRegionLeft, _defaultRegionTop, _defaultRegionRight, _defaultRegionBottom))
			{
				TwainResultCode twainResultCode = _gdTwain.TwainGetLastResultCode();
				TwainStatus twainStatus = _gdTwain.TwainGetState();
				TwainConditionCode twainConditionCode = _gdTwain.TwainGetLastConditionCode();

				_logger.logWarning("scanningSetRegion(left={0}, top={1}, right={2}, bottom={3}): default scan region (inches) could not be set:  defaultLeft={4}, defaultTop={5}, defaultRight={6}, defaultBottom={7}. TwainGetLastResultCode={8}, TwainGetState()={9}, TwainGetLastConditionCode={10}", left, top, right, bottom, _defaultRegionLeft, _defaultRegionTop, _defaultRegionRight, _defaultRegionBottom, twainResultCode, twainStatus, twainConditionCode);
			}
		}
	}
	else
	{
		// throw new Exception
	}
	...
	...
}

Normally I got this error after calling scanningSetRegion a 2nd time. This just happened after calling _gdTwain.TwainAcquireToGdPictureImage(0) if I call scanningSetRegion before acquire the image I won't get any error.

Could you please help?
Thanks
Br, ctn

User avatar
Loïc
Site Admin
Posts: 5662
Joined: Tue Oct 17, 2006 10:48 pm
Location: France
Contact:

Re: TwainSetImageLayout: TWCC_BADPROTOCOL

Post by Loïc » Tue Jul 28, 2009 5:33 pm

Hi,

From the reference guide:
Before using this function check that the TWAIN state is 4 (TWAIN_SOURCE_OPEN)
To get the TWAIN state, use the TwainGetState() function.
Are you in state 4 ? :wink:

Kind regards,

Loïc

ctn
Posts: 57
Joined: Thu Dec 04, 2008 6:20 pm

Re: TwainSetImageLayout: TWCC_BADPROTOCOL

Post by ctn » Wed Jul 29, 2009 2:28 pm

Hi

Thanks. The issue has been solved. :)
Br, ctn

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest